Krappe arbeidsmarkt

De afgelopen kwartalen is de arbeidsmarkt steeds krapper geworden. Het vinden van goede, geschoolde, kandidaten wordt steeds lastiger. In meerdere sectoren is de krappe arbeidsmarkt te voelen, maar sommige sectoren voelen de krapte erger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ICT, het onderwijs of de zorgbranche.

Volgens het CBS zijn er momenteel 88 openstaande vacatures tegen 100 werklozen. In vergelijking; in een arbeidsmarkt die totaal niet gespannen is te noemen (ruime arbeidsmarkt) zijn er meer openstaande vacatures dan werklozen. Dan is het juist lastig om aan een goede baan te komen. In een ruime arbeidsmarkt blijven medewerkers daarom ook langer bij hun huidige werkgever. In de huidige, krappe, arbeidsmarkt kijken veel medewerkers juist rond naar andere kansen en mogelijkheden. Het is daarom, juist in deze tijd, belangrijk dat je goede medewerkers weet te binden en boeien.

Het kost werkgevers vaak veel tijd en moeite om hier, naast de kerntaken, in te investeren. Zij maken daarom het besluit het juridisch werkgeverschap uit te besteden, bijvoorbeeld bij een payroll organisatie. Die neemt het juridisch werkgeverschap op zich, wat zowel medewerker als werkgever meerdere voordelen op kan leveren. Een werkgever is minder tijd kwijt aan onder andere (personeels)administratie. Daarnaast bieden payroll organisatie ook meerdere voordelen aan hun medewerkers. Denk hierbij onder andere aan verzuimbegeleiding en een deskundige helpdesk.